Advies voor goed snijden en voorkiemen:
- Gebruik gezond en gaaf pootgoed
- Temperatuur van de knollen voor het pootgoedsnijden tenminste 10 tot 12°C
- Aardappelen na het snijden in één werkgang in de voorkiemzakken
- De kiemrekken twee weken in uw schuur zetten voor een goede wondheling
Hierdoor drogen de gesneden poters niet uit en verrotten ze niet
Optimale wondheling:
- De temperatuur opvoeren naar 15 tot 20°C
- Luchtvochtigheid zo hoog mogelijk tot 95%, de eerste 24 uur
- De gesneden poters in voorkiemzakken twee weken in de schuur
Hierdoor kan er geen rot ontstaan en drogen de gesneden poters niet uit.
- Na twee weken, bij een goed verkurkt snijvlak, kunnen de kiemrekken naar buiten voor verdere afharding.
- Bij (nacht)voorst afdekken of naar binnen rijden.
* ALLE ADVIEZEN ZIJN VOOR GEMIDDELDE OMSTANDIGHEDEN IN NEDERLAND. OMDAT WIJ GEEN INVLOED HEBBEN OP KWALITEIT POOTGOED, WEER, GEBOUWEN, MACHINES EN DESKUNDIGHEID VAN DE GEBRUIKER KUNNEN WIJ GEEN ENKELE AANSPRAKELIJKHEID AANVAARDEN VOOR DE RESULTATEN.